Paris

3 barer i Paris

Sherry Butt

@sherrybuttparis, 20 Rue Beautreillis, 75004 Paris, Frankrig

Hvis man leder efter et lille hyggeligt frirum med en dyb sofa, man ikke kan komme op af, samtidig med at få en gastronomisk oplevelse i sine cocktails, er Sherry Butt det perfekte sted. Der er en tendens hos de danske cocktailbarer, hvor atmosfæren skal være ligesom et andet hjem, måske lidt ”hipster-mormors sommerhus”-indretning, men møblerne skal helst være fra Illums bolighus. Sherry Butt rammer denne stemning og atmosfære spot on, og de gør det med klasse og stil på en meget indbydende måde. Musikken er blød rock med lidt 90’er spice.

Baren har fokus på whisky, men deres menukort indeholdte også mange andre dejlige spirituser, vi fik blandt andet en rom cocktail med matcha te og en manhattan-remix med mezcal og sherry. Cocktailsne kostede omkring 90 kr. pr. stk. Alt ganish blev behandlet med respekt, minimalistisk og blev placeret med pincet.

Hør podcasten! – og du vil finde ud af jeg elsker punches, de havde 6 punches, som en ”share-cocktail”, jeg er vild med det. Deres opbygning var tænkt således alkoholen ikke bliver druknet i juicer og lir, de kostede i mellem 150-200kr.

Dirty Dick

@dirtydickparis, 10 Rue Frochot, 75009 Paris, Frankrig

Jeg har aldrig været på Hawaii, og kommer det nok heller ikke, men at komme ind på Dirty Dick er ligesom at træde ind på en bar på Hawaii – forestiller jeg mig, eller som at træde ind i en bar på Tortuga (Pirates of the Caribbean reference) Alt er lavet i bambus, væggene er dekoret med illustrationer af strande og hav, og der hang plastik palmeblade over baren. Selv musikken var med tropiske lyde, regnskov og en masse bongotrommespil, om det blev vildere i løbet af aften, kan jeg ikke sige, da vi gik videre til Le Syndicat, men jeg kan roligt tilstå, at jeg elskede denne generaliserende tilgang til Hawaii-tema bar, og ikke mindst deres Tiki cocktails.

Dirty Dick, som I sikkert kan gætte, har fokus på Tiki cocktails. Baren var fyldt med rom, en masse kendte rom, men også en del caribiske lokale rom. Vi prøvede nogen forskellige Tiki, nogle klassiske Tiki og nogle hus-specials, deres klassiske Zombie smagte fantastisk. Cocktailsne kostede i mellem 75 – 125 kr. Tiki cocktails er fra omkring 1930 – 1940, og jeg har altid haft det lidt svært med tiki cocktails, fordi barer og bartender nemt kan forfalde til bare at lave en drink med forskellige juicer og noget alkohol, og kalde det en Tiki, og dette synes jeg er lidt respektløst og synd overfor konceptet. Dette var ikke tilfældet på Dirty Dick, her bliver genren taget seriøst og med en legesyg respekt, hvilket man kan smage i cocktailsne og fornemme i stemningen bag baren. Cocktailsne har flotte udsmykninger, lige fra forskellige motiver på glassene til en overflod af frugter og eksotiske blomster i garnishen, og ikke mindst ild og flammer i alt.

Le Syndicat

@lesyndicat, 51 Rue du Faubourg Saint-Denis, 75010 Paris, Frankrig

Jeg har været og hørt om flere barer, der synes, de er ”undergrund”, som ikke skilter, eller hvor man skal ”vide hvor de er”, dog har jeg aldrig prøvet noget så anonymt som Le Syndicats facade. Vi kendte adressen og selvom cocktailbaren lå på en gade, hvor der lå flere bodegaer og barer, og som var velbesøgt af nattelivs mennesker, så gik vi alligevel forbi baren 2 gange, inden vi fandt den – faktisk ved en tilfældighed. Facaden var en ca. 3 meter lang hvid, beskidt mur og tildækket med plakater, ikke som i: ”Jeg kan se, hvor den ene butik stopper, og den næste begynder”, men som i ”her lå engang en restaurant som blev lukket af sundhedsmyndighederne, og nu har nogle unge sat plakater op, fordi de reklamerer for deres amatørteater”. Da man tådte indenfor åbnede der sig en verden med slidte graffiti fyldte vægge med en masse guldtæpper, der hang som gardiner, så meget guld at Gulddrengen ville sige: ”aaagh okay! så er der nok guld!” Men det rå look og guldtæpperne passer bare utrolig godt sammen.

Le Syndicat har en lille to stationsbar, hvor der bliver arbejdet utrolig hurtigt. Deres mantra er: kun alkohol fra Frankrig (pisse sejt!). Vi fik blandt andet en cocktail med fadøl fra et bryggeri i Paris, som var en utrolig frugtet oplevelse, og en syrlig cocktail bedst beskrevet som en martini-look-a-like i et højt stilket glas og citron/popsukker på siden som poppede i munden. Det er sjældent, jeg ser, at ganish gør cocktailen beskidt og rå at se på. Cocktailsne kostede i mellem 90 – 200 kr. Hvis du kan lide Kødbyen, og gerne vil have den opstillede råhed, men bare en tand finere, så er Le Syndicat et besøg værd, det er den ligemeget hvad faktisk.

En fjerde: Mabel

@mabel_paris, 58 Rue d’Aboukir, 75002 Paris, Frankrig

Jeg var ikke forbi Mabel, men ved hvert sted vi var, spurgte jeg bartenderen, hvor skal jeg hen nu? Og to af stederne nævnte de Mabel. Jeg har undersøgt lidt, og ja, næste gang jeg er i Paris, så skal jeg på Mabel. De har et stort udvalg af romme og en endnu større viden om romproduktet. OG derudover kan man nyde en grilled cheese, mens man drikker Caroni 2000 Single Cask, DET er en god aften for mig.